X

رئیس بخش اورژانس: آقای دکتر اختیار شیارکار

سرپرستار اورژانس: خانم ندا طهماسبی

شماره داخلی: 1650

ساعت کار: 7 الی 14

موقعیت: ساختمان شماره 2 - طبقه همکف


وضعیت اورژانسی و خدمات فوریتی

وضعیت اورژانسی برای یک فرد در مواقعی پیش می‌آید که بیماری و یا هر نوع آسیب فیزیکی و روانی دیگر، تهدیدکننده‌ی سلامتی و حتی ادامه‌ی حیات وی باشد؛ در این صورت برای بازیابی سلامتی، بیمار نیاز به اقدامات فوری از سطح کمکهای اولیه تا خدمات تخصصی دارد. در وضعیت‌های اورژانسی، عدم ارائه‌ی اقدامات امدادی و درمانی به موقع و صحیح، منجر به صدمات جبران ناپذیری برای بیماران می گردد، بنابراین در نجات جان بیماران اورژانسی سریع، درست و منطبق با وضعیت بیمار، وی را از هرگونه تهدید احتمالی برای ادامه زندگی، آسیب جدی و به خطر افتادن وضعیت جسمی و روانی ایمن کرد.

بخش اورژانس

جامع ترین و حیاتی ترین خدمات اورژانسی در هر بیمارستان، در بخش اورژانس ارائه می‌شود. این بخش به عنوان ورودی بیماران اورژانس و در ارتباط تنگاتنگ با سایر بخش‌های ارائه دهنده خدمات اورژانسی، طیف گسترده‌ای از خدمات اورژانسی را از مرحله‌ی پذیرش و ارزیابی اولیه تا تعیین تکلیف و ترخیص به بیماران، آسیب دیدگان و حتی زنان باردار ارائه می‌دهد.

به لطف خداوند از سال 95 اورژانس جدید شبانه روزی بیمارستان بینا مطابق با آخرین استانداردهای وزارت بهداشت مورد بهره برداری قرار گرفت.

انواع بخش‌های جراحی

برخی از بیمارن به دلیل شدت مصدومیت یا شرایط بیماری، نیاز فوری به انجام عمل جراحی دارند که پس از پذیرش، تریاژ و انجام اقدامات اولیه در اورژانس، بلافاصله به یکی از بخش‌های جراحی منتقل می‌شوند. بنابراین بخش جراحی به جهت تأمین نیازهای اورژانسی بیماران مراجعه کننده، همواره تعدادی از اتاقهای جراحی خود را جهت انجام اعمال جراحی اضطراری آماده نگه می‌دارد تا ارائه خدمات فوریتی در کمترین زمان میسر باشد.

لازم به ذکر است اورژانس بیمارستان بینا به بخش‌هایی مانند اتاق تریاژ، اتاقCPR، اتاق معاینه، بستری تحت نظر، اتاق عمل جراحی سرپایی، اتاق ایزوله و اتاق نوار قلب و تزریقات همراه با ایستگاه پرستاری مجهز است و به صورت 24 ساعته آماده خدمات رسانی به بیماران چشمی و غیره می‌باشد.

انواع سطح خدمات در بخش اورژانس

خدمات درمانی قابل ارائه در اورژانس‌ها اعم از آموزشی یا غیرآموزشی (درمانی) با توجه به رسالت و جایگاه بیمارستان در شبکه‌ی درمانی کشور، برنامه‌ی درمانی بیمارستان، بخش‌های پشتیبان اورژانس و . . . متفاوت خواهد بود؛ در این راستا اورژانس‌های پیش بینی شده برای تمام بیمارستان‌ها، براساس نوع، سطح، و حجم خدمانی که ارائه می‌دهند، به سه گروه اصلی اورژانس‌های عمومی، اورژانس تروما و اورژانس‌های تک تخصصی تقسیم می‌شوند:

اورژانس‌های عمومی

اورژانس‌های عمومی (چند تخصصی)، ارائه دهنده طیف گسترده‌ای از خدمات تشخیصی، درمانی و مراقبتی در تخصص‌های مختلف پزشکی بوده که این خدمات شامل یک یا چند تخصص خاص نمی‌شود.

اورژانس‌های تروما

تروما به معنی آسیب یا جراحتی در بدن می‌باشد که به دنبال حادثه‌ای ناگهانی همچون تصادف یا سانحه ایجاد می‌گردد. فرایند ارائه‌ی خدمات به بیماران ترومایی از دقایق اول بعد از بروز سانحه یا تصادف با حضور آمبولانس در محل آغاز شده و تا زمان انتقال به بخش اورژانس ادامه پیدا می‌کند.

اورژانس‌های تک تخصصی

اورژانس‌های تک تخصصی در بیمارستان‌های تک تخصصی و با هدف ارائه خدمات فوریتی در یک زمینه خاص پیش بینی می‌شوند. این اورژانس‌ها اگرچه قابلیت ارائه خدمات فوریتی اولیه به تمامی بیماران با نیازمندی‌های مختلف را دارا است، ولی رسالت و وظیفه اصلی این گونه اورژانس‌ها ارائه خدمات تخصصی خاص بوده و حتی نیروی درمانی تخصصی، تجهیزات، فضاهای فیزیکی و . . . در این اورژانس‌ها در راستای ارائه خدمات فوریتی تخصصی برنامه ریزی شده است.


 ترياژ در اورژانس

DNN