در ادامه در خصوص ترخیص ایمن SMART بیشتر بدانید.
یكی از مهم ترین گلوگاهها در زمینه خدمات مراقبت ارائه شده به بیماران در بیمارستان كه میتواند ایمنی بیمار را تهدید كند مرحله ترخیص بیمار از بیمارستان به منزل میباشد.
كادر درمان بیمارستان بینا همواره توجه دارد كه فرایند ترخیص نه به معنای قطع مراقبت بلكه به عنوان جزئی متاخر از زنجیره مستمر مراقبت میباشد. ادامه مراقبتی كه الزاماً همانند حضور بیمار در بیمارستان با حضور مستمر كادر بالینی همراه نیست بلكه شكل این ارتباط به اجرای توصیههای مراقبتی ارائه شده حین بستری و هنگام ترخیص تغییر میكند.
ترخیص ایمن در نمای ظاهری را میتوان اینگونه تعریف نمود كه ترك بیمارستان توسط بیمار ایمن بوده، ریسكی بیمار را تهدید نمیكند. توانمندسازی بیمار در مراقبت از خود با كاهش اتكاء به محیط بیمارستان یكی از مهمترین اهداف ترخیص ایمن میباشد و آموزش اثربخش حین ترخیص یك فرایند كلیدی برای تضمین تداوم مراقبت ایمن بیمار میباشد.
ترخیص ایمن فرایندی تیمی است شامل بیمار و خانواده اش به عنوان اعضای اصلی و ثابت تیم، پزشك معالج، پزشكان مشاور، پرستار، مددكار بیمارستان، متخصص تغذیه و .....
افراد آسیب پذیر (مانند سالمندان و افراد مقیم مراكز نگهداری، افراد دچار مشكلات روانشناختی و ....) دارای ریسك بالاتری نسبت به سایر بیماران پس از ترخیص هستند و توجه ویژهای میطلبند. بیمارستان بینا برای این بیماران با مشاركت نهادهای اجتماعی مرتبط برنامه دارد و مددكاران اجتماعی این مجموعه نقش خود را در این زمینه به طور كامل ایفا مینمایند و تیم رهبری و مدیریت بیمارستان بینا حمایت لازم را بعمل میآورد.
وجود برنامه ترخیص برای موارد شایع مانند بیماران دیابتی، حوادث عروق مغزی، قلبی، افراد در معرض سقوط و ... نشانه شناخت تیم رهبری و مدیریت بیمارستان به زنجیره مراقبت و توجه به آن میباشد.
عبارت اختصاری SMART به 5 عنوان اشاره دارد كه به شرح ذیل میباشد:
ignsS: علائم و نشانهها / شکایات (Symptoms) مهم و حیاتی که ضروری است بیمار در طی مدت اقامت در بیمارستان و / یا پس از ترخیص آنها را به درستی تشخیص داده، درک نماید و به موقع گزارش یا اقدام کند (مانند قرمزی چشم، درد شدید چشم، تب بالای 5/38 درجه، درد قفسه سینه، خونریزی و ....) این قسمت را اقای رزازان پر كنند موارد چشمی نیز اضافه گردد مانند راههای تشخیص عفونت چشم ...).
علائم، نشانهها و شکایاتی که نیازمند توجه پزشکی هستند برای بیمار قبل از ترک بیمارستان توضیح داده میشود و بیمار نسبت به آنها آگاهی مییابد.
بیمار آموزش میبیند که برای چه علامت یا شکایتی با که تماس بگیرد (اورژانس، بیمارستان، پزشک معالج و ...) شماره تلفنهای مربوطه با قابلیت دسترسی به موقع در اختیار بیمار قرار میگیرد.
edicationsM: سوالات با نکات مربوط به داروهای جدید، تغییر داروها، توقف مصرف داروها، عوارض داروئی، تواتر مصرف دارو و... به بیمار شرح داده میشود و دقت و صحت لیست داروهای در حال مصرف فعلی توسط بیمار با بیمار و خانواده وی بررسی میشود.
نحوه ریختن قطره و استفاده از آن به بیمار آموزش داده میشود و بیمار آموزش میبیند پس از ترخیص در خصوص سوالات داروئی خود با چه کسی تماس بگیرد.
ppointmentsA: قرارهای برنامه ریزی شده برای ویزیتهای بعدی برای بیمار و خانواده وی توضیح داده میشود.
از اطلاع بیمار و خانواده وی از شماره تماس بیمارستان و مطب پزشک معالج اطمینان حاصل میگردد و در نهایت بیمار از قرارهای ویزیت و پیگیرهای ضروری بعدی آگاه میگردد و مطمئن میشویم بیمار ضرورت پیگیریهایی که برایش برنامه ریزی شده را متوجه شده است.
محدوده زمانی را که طی آن لازم است این قرارهای پیگیری به انجام برسد مرور میگردد.
esultsR: بیمار / خانواده وی را راهنمایی میشوند که در خصوص اطلاع و صحبت در مورد نتایج آزمایشات با کدام پزشک تماس بگیرند یا در پیگیری به وی مراجعه نمایند.
بیمار / خانواده وی آگاه میشوند كه به صورت تلفنی یا در هنگام ملاقات / ویزیت پزشک در خصوص نتایج تستهای معوق صحبت کنند.
alk with meT: این بخش در حقیقت برای باز کردن باب مکالمه بین بیمار/ خانواده وی و ارائه دهندگان خدمت استفاده میشود، بیمار و خانواده وی طی بستری و حین ترخیص سوالات و ابهامات خود را از کادر بالینی مرتبط در خصوص مراقبت و درمان مطرح مینمایند و در این زمینه محدودیت زمانی و مکانی وجود ندارد.
ترخیصSMART بیمار / خانواده وی را در خصوص طرح سوالات یا نگرانیها در خصوص ترخیص و درج آن تشویق میشوند.
در نهایت تمام سعی خود را مینمائیم تا هر گونه ابهام یا سوالات شما به خوبی پاسخ داده شود.