X


شرح عمل

ناخنک چشم یک ضایعه مثلثی است که از سفیدی چشم (ملتحمه) روی سیاهی چشم (قرنیه) کشیده می‌شود. این ضایعه ناشی از رشد خوش خیم بافت پیوندی و رگ‌های ملتحمه است. ناخنک معمولاً ابتدا به صورت یک سفیدی روی ملتحمه ایجاد می‌شود که به تدریج به سمت قرنیه رشد می‌کند. به علت وجود رگ‌های زیاد معمولاً رنگ ناخنک صورتی یا قرمز است. ناخنک گاهی ملتهب می‌شود و باعث سوزش و خارش و اشک ریزش و احساس جسم خارجی می‌شود.

  • مزایای عمل برداشتن ناخنك
  • روش‌های جایگزین عمل برداشتن ناخنك
  • عواقب عدم پذیرش عمل برداشتن ناخنك
  • مراقبت‌های ضروری بعد از عمل
  • مدت زمان عمل جراحی

در صورتی كه ناخنک به صورت ساده برداشته شود احتمال عود آن زیاد است و به خصوص در افراد جوان و افرادی که ناخنک ملتهب دارند در نیمی ‌از موارد عود می‌گردد در این افراد بهتر است علاوه بر برداشتن ناخنک از روش‌های تکمیلی مثل پیوند ملتحمه یا استفاده از داروهای خاص (مثلا میتومایسین) در حین جراحی استفاده شود.

1- اگر ناخنک کوچک باشد و ظاهر ناخوشایندی نداشته باشد و باعث قرمزی و سوزش چشم ها نشود نیاز به درمان خاصی ندارد و با هدف زیبایی انجام می‌شود.

2- چنانچه ناخنک چشم بزرگ نباشد و پیشروی به سمت قرنیه نداشته باشد، می‌توان با استفاده از درمانهای دارویی آن را کنترل کرد. داروهای ضد ناخنک بسیار سمی ‌می‌باشند، لذا در صورت تجویز پزشک بایستی مرتباً فرد توسط پزشک ویزیت شود تا از عوارض دارو جلوگیری شود.

3- در حال حاضر، برخورد ما با ناخنک محتاطانه است و فقط زمانی مداخله جراحی می‌کنیم که دلایل کافی داشته باشیم و علائم بالینی واضح دال بر پیشرفت ناخنک وجود داشته باشد.

ناخنک به تدریج رشد می‌کند و ممكن است آنقدر رشد كند كه وسط قرنیه را درگیر كرده و باعث افت شدید دید شود. به علاوه حتی ناخنک‌های کوچکتر هم می‌توانند با تغییر شکل قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم شوند و دید افراد را تار کنند.

در صورتیكه ناخنك تا وسط قرنیه بیاید و جلوی دید را بگیرد ممكن است با عمل جراحی برداشت ناخنك دید كامل نشود لذا قبل از درگیری وسط قرنیه باید عمل شود.

1- معاینه روز بعد از عمل ضروریست.

2- چون اكثر مواقع ناخنك با پیوند ملتحمه همراه است و نیاز به كشیدن بخیه تا 2 تا 3 هفته بعد از عمل وجود دارد.

1:15 دقیقه

DNN