OCT
تا چند سال پیش بدلیل نبودن این تكنولوژی اطلاعات در مورد بسیاری از بیماریهای چشمی بخصوص در زمینه بیماریهای شبكیه بسیار اندك بود ولی هم اكنون با روی كار آمدن این دستگاه میتوان حتی بررسی در حد بافتی و سلولی از لایههای مختلف چشم و بخصوص شبكیه را انجام داد. در این تكنیك از یك منبع نورانی استفاده میشود و بدون تشعشعات یونیزه میباشد احتیاجی به تماس چشم وجود ندارد و در عرض چند ثانیه انجام میگیرد و هیچگونه عارضهای در چشم ندارد.
با كمك این دستگاه تصاویر زنده درون بافتی با كیفیت میكروسكوپیك ارائه میشود و امكان تهیه تصویربرداری سریع و مستقیم از مرفولوژی بافت را دارد. این دستگاه لایههای شبكیه را با رزولوشن بالا نمایان میسازد كه پزشك را در معاینه، درمان و بررسی مداوم بیماریهای شبكیه به طور موثری یاری میرساند.
هدف انجام این عکس
جهت تشخیص بیماریهای مختلف شبکیه مانند جداشدگی لایههای شبکیه، تورم و یا وجود سوراخ در ناحیه ماکولای چشم نقش مهمی ایفاء میکند.
بیماری گلوکوم یا آب سیاه و بیماران دیابتیك، میتوان با این دستگاه همچنین در معاینات دورهای ارزیابی دقیقی انجام داد.
همچنین قبل از عمل آب مروارید، برای پیشآگاهی نتیجه عمل و همچنین در صورت کامل نشدن دید بعد از عمل آب مروارید، برای تشخیص کمککننده است.
باید توجه داشت که اکثر موارد کشش بین شبکیه و زجاجیه (ویتریورتینال ترکشن) و غشاهای روی شبکیه (مامبران اپیرتینال) بدون این وسیله تشخیص داده نمیشوند.
اقدامات قبل از عکس
برای انجام این عکس از قطره میدراکس به منظور باز شدن کامل مردمک چشم استفاده میشود.
مراحل انجام
ابتدا اطلاعات بیمار در دستگاه وارد شده و از بیمار خواسته میشود چانه و پیشانی خود را در محل مشخص شده قرار دهد و به مرکز ستاره قرمز رنگی که در داخل دستگاه وجود دارد، نگاه کند و چند ثانیه پلک نزده و چشم خود را حرکت ندهد. تصاویر و اطلاعات حاصل روی برگه پرینت شده و به بیمار تحویل داده میشود.
عوارض
به دلیل باز شدن کامل مردمک چشم به وسیله قطره، بیمار 3 الی 4 ساعت تاری دید، مخصوصاً در دید نزدیک خود خواهد داشت. به همین دلیل مطالعه در این مدت کمی مشکل میباشد.
محل و ساعات انجام
همه روزه غیر از روزهای تعطیل از ساعت 7 صبح الی 18:30 شب
مدت انجام تست برای هر دو چشم تقریبا 15 دقیقه میباشد.
ساختمان اصلی بیمارستان – طبقه دوم – اتاق OCT