آنژیوگرافی
آنژیوگرافی شبکیهای یکی از روشهای تصویربرداری در چشم پزشکی است در این روش از طریق تزریق وریدی نوعی مادهی رنگی خاص به نام فلوئورسین، جریان خون در عروق شبکیهای مورد بررسی قرار میگیرد.
هدف انجام این عکس
آنژیوگرافی روشی است که در فرایند تشخیص و درمان بیماریهای عروق شبکیه از جمله دیابت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اقدامات قبل از عکس
بیمار از لحاظ بیماریهای قلبی و کلیوی و سابقه تنگی نفس و آسم و حساسیت های دارویی توسط پرستار بیمارستان مشاوره میشود و در صورت نیاز به پزشک جهت کسب اجازه انجام آنژیوگرافی ارجاع میگردد.
برای انجام این عکس قطرهی بازکننده مردمک (قطره میدراکس) در دو چشم ریخته میشود، به حدی که مردمک ها کاملا باز شده و چشم آماده عکس برداری گردد.
مراحل انجام
ابتدا اطلاعات بیمار وارد دستگاه شده و موقعیت قرارگیری چانه و پیشانی بیمار در دستگاه تنظیم میگردد بعد از گرفتن یک رگ مطمئن از دست بیمار، سپس از بیمار خواسته میشود تا به تارگت داخل دستگاه نگاه کند. در مرحله بعد تزریق آمپول فلورسین توسط پرستار انجام شده و اپتومتریست شروع به تصویربرداری در زمانهای مختلف میکند.
عوارض
این روش تصویربرداری به دلیل تزریق آمپول فلوئورسین نیاز به رضایت آگاهانه کتبی بیمار دارد اگرچه این روش تصویربرداری عارضهی جدی و خطرناکی در پی ندارد. ممکن است تغییر رنگ مختصری در پوست صورت و یا رنگ ادرار ایجاد شود که بعد از مدت زمان کوتاهی از بین خواهد رفت. نوشیدن آب و مایعات کافی به رفع سریعتر این عارضه کمک میکند. درصد بسیار اندکی از افراد ممکن است دچار احساس سرگیجه و حالت تهوع جزیی هنگام انجام تست شوند.
محل و ساعات انجام
همه روزه غیر از روزهای تعطیل - صبح ها از ساعت 8 الی 12
مدت انجام عکس برای هر دو چشم تقریبا 15 دقیقه میباشد.
ساختمان اصلی – طبقه دوم – اتاق آنژیوگرافی